Σαγηνευτικός Χώρος

Στο γνωστό χώρο στην Πολιτεία που ατενίζει την πόλη από ψηλά, η θέα και η ζεστή ατµόσφαιρα θα σας καταπλήξουν. Με γήινους χρωµατισµούς και υλικά την πέτρα και το ξύλο, όπως προτάσσει η ελληνική µας αρχιτεκτονική, θα σας προετοιµάσουν για το γευστικό ταξίδι που θα ακολουθήσει.

Με θέα όλη την Αθήνα…

Για να φτάσει κάνεις στο «ελαίας γη» θα πρέπει πρώτα να περάσει από το κελάρι, µέσα από ένα δαιδαλώδη διάδροµο µε αραδιασµένα κρασιά, µια ατµοσφαιρική διαδροµή στα µονοπάτια του κρασιού.
Στο τέρµα της διαδροµής θα σας κεράσουµε τσίπουρο Καρπενησίου και µαστίχα Χίου

“Καταµεσήµερο Ιουλίου…
που κι αν ακόµα δεν υπήρχαν ελαιώνες…
θα τους είχα επινοήσει…”

Οδυσσέας Ελύτης

Ανεβαίνοντας, θα συναντήσει κανείς το παλιό µανάβικο, ράφια µε παραδοσιακά αντικείµενα, βάζα µε γλυκά του κουταλιού και µπουκάλια µε αρωµατισµένο ελαιόλαδο. Αυτά προσδίσουν µια σκηνογραφική διάθεση στη διακόσµηση και στο χώρο.

Προχωρώντας στην κύρια αίθουσα δύο νεαρές ελιές στέκονται επιβλητικά. Η κυριαρχία του ξυλόφουρνου µπροστά από τα απέριττα, κοµψά στρωµένα τραπέζια, δηλώνει την αφοσίωσή µας στην παραδοσιακή ελληνική κουζίνα.

Όσο για τις µεγάλες πέτρινες βεράντες που υποκλίνονται στη µαγική θέα της Αττικής γης και του ουρανού, επιµένουν να αποτελούν το πέρασµα από τη φιλόξενη «τραπεζαρία» στην αγαπηµένη Αθήνα που απλώνεται φιλάρεσκα µπροστά στα µάτια σας.